Siin siis minu Pavlova, mille esialgse retsepti pätsasin Mari-Liisi blogist.
Põhi:
4 toasooja munavalget
noa otsaga soola
200g suhkrut
2 tl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 tl valget veiniäädikat
Ahi peab olema eelkuumutatud! 160 kraadini.
Munad võiks olla toasoojad, või siis kergelt soojas vees soojendatud.
Valmis võid sättida ka suure ahjuplaadi, millel küpsetuspaber peal. Sinna võib ette joonistada umbes 20-24 läbimõõduga ringi, nii on lihtsam ümmargust kooki saada.
Vahusta munavalged natukese soolaga kõvemaks vahuks. Sega omavahel suhkur, vanillisuhkur ja maisitärklis. Lisa pidevalt vahustades kolmes osas/jaos suhkur. Lisa veninäädikas ja sega ettevatlikult munavahu hulka.
Tõsta plaat ahju ja alanda tempi kohe 110 kraadini. Küpseta 1,5 tundi. Ahjuust küpsemise ajal mitte avada! Lülita ahi välja ja lase beseel praokil ahjuuksega ahjus jahtuda. Mõni laseb koogil ka üleöö ahjus seista/jahtuda. Vaikselt libistada koogialusele kuna on väga rabe.
Pealt võib katta siis vahukoorega (võimalikult vähe) või kohupiimaga. Kuidas kellelgi maitse eelistus on. Kindlasti panna peale ka värskeid maasikaid ja kiivisid!