16 märts, 2012

Sefiiritort

Hästi tehtud sefiir ja sefiiritort on ikka megahea!

Biskviitpõhi, mis kerkib ühtlaselt ja on tehtud veega!
Seda jagub tegelikult 24 diam koogile, millest saab 3 kihti!

4 muna
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
3 dl jahu
1 tl küpsetus pulbrit

Munad (valge ja kollane koos) vahustada suhkruga nii kaua kui saad lõpuks kreemija massi, mis aeglaselt valgub. Edasi vahustades lisad suts haaval keeva vee. Siis hakkad tasapisi lisama jahu. Seda võib teha vispliga, peaasi et vaht jääks kohev! Küpsetada eelkuumutatud ahjus 180 C, 30 min.

Sefiir:

4 munavalget
1/4 või 0,5 tl sidrunhapet
300g suhkrut
65-70g vett ! (5-6 spl) ehk siis nii palju, et suhkrumass on kaetud ja veidi voolav

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Samal ajal tuleks ka siirup keema panna. Keeta umbes 7 min, kuni mullitab ja siirup on valmis kui tekivad lusika otsa niidikesed. NB!!! Mitte üle keeta, siis muutub taas suhkruks.
Kui siirup on valmis siis hakata kohe keeval kujul munavalgevahule lisama. Vahustada mõni minut ja lisada sidrunhapet-maitse järgi lisada. Vahustada veel ~5 min-10 min. Sefiir muutub hästi tihkeks ja hakkab nö kausi küljest lahti lööma.
Eks see siirupi keetmine üks sisetunde asi ole aga küll hakkama saab :)